Carla Regina Mezzosoprano

Categorie : klassiek traditioneel opera
Genre : opera mezzosopraan

Demo Materiaal: VIDEO1

Carla Regina begon haar muzikale carrière op 3-jarige leeftijd als pianiste en in 1992 rondde zij haar pianostudie af aan het Niccolo Piccinni Conservatorium in Bari (Italië).

Zij begon aan haar zangstudie op 18-jarige leeftijd bij de Bulgaarse mezzosopraan Eughenia Dundekova en volgde later lessen bij de sopraan Floriana Cavalli, en studeerde zij af in 1996 (kamermuziek) en 1999 (klassieke stem) met Daniela Uccello en Sonia Turchetta aan het prestigieuze Giuseppe Verdi conservatorium in Milaan.
Zij volgde masterclasses voor klassieke stem bij Elio Battaglia, Gabriella Ravazzi, Thomas Quasthoff, William Matteuzzi, Valerie Guillorit, stem bij Mal Waldron, Tiziana Ghiglioni, Anna Bakia en acteercursussen volgens de Strasberg methode (Actor’s Studio Roma 2002).

Als pianiste kreeg zij op 22-jarige leeftijd een studiebeurs als repetitor aan het Scala Theater.
Zo werkte zij samen met de eminente dirigenten Claudio Abbado en John Elliott Gardiner aan het Teatro Comunale di Ferrara , totdat zij ontdekte dat zingen haar echte passie was.

Carla maakte in 1998 haar debuut als mezzosopraan in het oratorium “Applausus” van Haydn tijdens het festival van Haute Limoges in Frankrijk.
Sinsdien heeft ze rollen vertolkt in opera’s, waaronder Magdalena in Rigoletto (Verdi), Emilia in Othello (Rossini), Isaura in Tancredi, Contessa in Il Messe Mariano (Umberto Giordano) en Fortunata in Satyricon (Maderna), als zangeres verbonden aan veel orkesten van Europa, waaronder het Bacchus Ensemble, het Philharmonisch Orkest van Stuttgart, het Contraint Ensemble, het Divertimento Ensemble, het Nederlands Promenade Orkest en I Pomeriggi Musicali (Italië) waar zij het voorrecht had te kunnen optreden met de sopraan Renata Scotto.

In Nederland speelde zij in 2003 de titelrol in Carmen van George Bizet.
In de reprise van dit project in 2004 stond zij 12 maal voor een uitverkochte zaal en bracht avond aan avond 1400 toeschouwers in vervoering.
Deze uitvoering is uitgebracht op DVD (11 mei 2004).

Ze heeft opgetreden in theaters, concertzalen en festivals in Europa en America o.a. het Grachtenfestival en Uitmarkt in Amsterdam, in de Lugano Concert Hall in Zwitserland, het Baden Powell Theatre in Brazilië, het Haute Limoges Festival en het Atelier Musicale du XX Siècle in Frankrijk, het Sala Verdi en Baveno Opera Festival,Teatro Belli van Spoleto in Italië, het Schleswig-Holstein Festival en het Rossini Festival in Duitsland en het Den Enden Opera House in Denemarken.
Haar Amerikaanse zangdebuut maakte zij met het Valley Symphony Orchestra voor het LAVC Auditorium in Los Angeles, U.S.A in 2004.

Zij heeft regelmatig als soliste in oratoria opgetreden bij oratoriumkoren zoals Nuova Polifonica Ambrosiana en Camerata Polifonica di Milan (Italië) en in Nederland, ook in duo met orgel (Marion Ittner).
Door haar passie voor muziektheater en de veelzijdigheid in het gebruik van haar stem is Carla Regina vertolkster van hedendaagse muziek en theaterproducties, o.a. “Exerto de uma Ode” (van Arno Dieteren) in Maastricht met Ensemble Contraint, Dallapiccola`s “Le parole di San Paolo”, en de première van composities van Paolo Miccio Lomonaco voor haar stem geschreven.

Ze heeft opgetreden voor de Deense, Nederlandse en Braziliaanse televisie en voor het Italiaanse Pugliachannel satelietkanaal dat te zien was in heel Europa en via internet.

In maart 2006 schreef, produceerde en regisseerde zij haar eigen muziektheater one-womanshow “Music for a while”, waarin de veelzijdige artieste optreedt als opera-en hedendaagse zangeres, en als actrice, met erg veel succes, ook in de Italiaanse première (mei 2007).
In 2008, produceerde en regisseerde zij haar project “ Het leven is een opera”, waarin de artieste optreedt als opera zangeres, en als actrice, met de medewerking van Amsterdam Fonds voor de kunst.
Ondertussen heeft Carla Regina drie producties geregisseerd bij theater “Het Klooster” in Woerden: “Concertissimo” 2007, “Toys World” 2008, “RadiOpera” 2009, waarbij ze steeds een concept creëerde voor 20 operazangers, 20 verschillende operawerken en 20 orkestleden in één muziektheatervoorstelling.

Carla heeft in haar curriculum de Premio Assami Prijs voor Hedendaagse Muziek (2001) en de “Oscar della Musica” Award voor de Beste Jonge Italiaanse Uitvoerende in Nederland .
In 2007 ontving Carla de Premio Leonardiano voor Muziek in Italië.


De pers schreef over haar:

“De mezzosopraan uit Bari heeft vele elementen van een ideale Carmen: een markant dramatisch mezzo sopraangeluid, een sensuele uitstraling gekoppeld aan een briljant acteertalent”(Westland Courant,NL);

“a success turned to triumph with the audience charmed by her enchanting voice and the stage presence” (Italia amiga-Brasilon line,Brasil)

“De Italiaanse zangeres geeft haar karakter door persoonlijke betrokkenheid... vurig en dramatisch van kleur..”(Orpheus, Deutschland)

“....con innegabile disinvoltura, ha dimostrato elevate qualità canore e, al tempo stesso, notevole verve teatrale ,e una totale padronanza del palcoscenico ..”
(Primo Piano,Italia)


Repertorio:

TEATRALE

MUSICAL

TEATRO MUSICALE CONTEMPORANEO

CONCERTISTICO

ORATORIO

MUSICA CONTEMPORANEA

LIEDER


Fotografie: Luc Ten Klooster