Dipinto Di Strada - L'Alchimista (B)

Categorie : kunst culinair cultuur
Genre : straattekenaars

Voor passende evenementen verzorgen wij hoogwaardige streetpaintings.
Oude meesterwerken worden in korte tijd met spetterende kleuren nagemaakt.
Nieuwe ontwerpen zijn ook mogelijk, waarbij we uw thema of product kunnen verwerken.

Het op straatstenen tekenen met hoogwaardige pigmenten is een kunstvorm die al in de Renaissance bekend was.
De oude meesters hielden zichzelf zo scherp op rondreis tussen de stadstaten waar zij hun grote kunstopdrachten verwierven.
Tegenwoordig hoor je als straattekenaar wat oudere mensen zeggen; 'Vroeger, ja, toen zag je dat nog wel eens. In Antwerpen bijvoorbeeld, nu zie je dat niet meer zoveel.'
De laatste decennia is het straattekenen weinig meer te zien...

Tegenwoordig is er echter een opmars gaande en zijn er steeds meer mensen die deze ambacht weer tot grote hoogte weten op te voeren.
In Amerika is er een herwaardering voor oude ambachten onder een flink aantal professionele kunstenaars, tegen de stroom in van hedendaagse kunst.
Er worden daar dan ook een aantal grote streetpaintfestivals gehouden.
In Italië is het nooit echt helemaal weg geweest en bezoekt zelfs de Paus festivals.
In de omgeving Nederland/België is De Alchemist onder leiding van Matthew May een van de weinigen die deze kunstvorm uitvoert.

Als een ode aan de oude meesters kunnen wij in korte tijd een bestaand schilderij spectaculair tot leven brengen.
Wij staan garant voor het gebruik van hoogwaardige pigmenten.
De Alchemist gaat geen uitdaging uit de weg en doet zijn uiterste best hoe verfijnd of groot het werk ook is! Op aanvraag bieden we een bestand aan bestaande klassieke meesterwerken uit de late Gotiek (o.a. Van Eyck, van der Weyden), de Renaissance (o.a. Da Vinci, Michelangelo, Titiaan, Raphael), de Barok (o.a. Rubens, Vermeer, Rembrandt), de negentiende eeuw (o.a. Ingres, Bougereau).

3 dimensionale streetpainting:
Als aanvulling bieden wij de mogelijkheid om zeer exclusieve driedimensionale straattekeningen te maken. De zogenaamde 3d streetpaintings lijken vanuit het juiste standpunt rechtop te staan, vanuit een andere hoek is het een extreem uitgerekte onbeduidende voorstelling.