Fattoria Del Vino

Categorie : and more
Genre : evenementenlocatie

Fattoria Del Vino – de wijnboerderij – onze exclusieve en sfeervolle evenementenlocatie voor feesten en partijen totaan proeverijen, workshops en vergader arrangementen.
Een locatie met een sfeervolle uitstraling welke geschikt is voor de meest uiteenlopende bijeenkomsten.
Van 15 tot 450 personen, compleet verzorgt en begeleid door onze 2 gastvrouwen Louise en Joke.
En natuurlijk alles compleet in Mediterrane en Italiaanse sfeer!

Deze prachtige locatie beschikt over verschillende ruimtes die kunnen worden ingezet voor uw evenement waaronder:
De Wijnkelder, De Zolder, De Boomgaard, De Hooiberg, Het Buitenterrein e.d.Een stukje historie:

De 2 initiatiefneemsters Louise Holland en Joke Aartsen zijn in 1986 begonnen als wijnmakerij van hele aardige wijnen van fruit, zoals een droge, harsachtige wijn van appels (combineert goed bij kaasgerechten), een zeer droge rose wijn van rabarber (combineert goed bij forel, zalm, mosselen) en de medaillewijn: de droge, volle kersenwijn (combineert goed bij lamsvlees).

Ook hebben zij het vak van methode champenoise maken geleerd van de wijnboeren zelf en hebben champenoises geproduceerd van de 3 bovengenoemde fruitwijnen.

Dit alles vond plaats in een zeer geschikte ruimte: de kelders van het Hulstkampgebouw (voormalige jeneverstokerij) op het Noordereiland te Rotterdam.
Na 4 jaar onder de grond te hebben gezeten, zag Louise een oproep voor ambachtelijke bedrijven in de krant.
Het leek wel wat, om zich in een nieuw recreatiegebied in Vlaardingen te vestigen.
Zij gingen kijken, waanden zich in Drente, maakten verbouwingsplannen en gingen de strijd aan.

Nu reeds 17 jaar in Vlaardingen, te midden van de weilanden, draait de Wijnboerderij regelmatig op ‘volle toeren’.
Er is veel bedrijvigheid voor de 2 wijnboerinnen: de 17 jaar oude wijngaard van ½ ha.bijhouden, d.w.z. onkruidvrij houden (er worden geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen gebruikt), de andere ½ ha. boomgaard bijhouden, het verzorgen van wijnproeverijen (geheel verzorgd), Louise gebruikt graag haar creativiteit in de keuken om bijvoorbeeld Provencaalse buffetten te maken met eigengebakken broden en tapenades, Wijngaardeniers buffetten met Coq au Vin, Italiaanse antipasti buffetten met Italiaanse specialiteiten, Italiaanse hoofdgerechten en buffetten en daarnaast de traditionele koude- en warme buffetten en culinaire 3-gangen diners.De Wijngaard:

De wijngaard bestaat uit druivenrassen, zoals Pinot Noir, chardonnay, Rayon d;Or, Auxerrois, Huxelrebe e.d. De druiven zijn zo bij elkaar gezocht, dat de rijen resistent en niet-resistent elkaar afwisselen, zodat schimmels zich niet snel kunnen verspreiden.
Alle rassen zijn goed te mengen.
Als de weersomstandigheden meewerken, geven deze rassen een frisse witte elegante wijn.
Er wordt nog geëxperimenteerd met het mengen van deze rassen en een klein gedeelte Glorie van Boskoopdruif, een oer-Hollandse druivensoort.

Met deze wijngaard is in Midden Delfland een oude traditie hersteld, n.l. het [buiten] druiven verbouwen, om er wijn van te maken.
Vroeger, zo zeggen de historische verslagen, verbouwde men ook al druiven tegen de z.g. ‘druivenmuurtjes’, gelegen aan de zonkant.
Later is hieruit de tafel druiventeelt in de kassen ontstaan in het Westland.
Menig ex-krentknecht, die op bezoek was op de Wijnboerderij Lickebaert, kon zich weer geheel inleven in de tijd, dat zij nog werkzaam waren in de helaas afgebroken druivenkassen in het Westland.

Al met al, de natuurlijke leest, waar alles op geschoeid is, met de kwaliteit in wijnen en culinair genieten, is het een waar onthaal, om door de wijnboerin/gastvrouwen op de Wijngaard/boerderij ontvangen te worden!Complete arrangementen kunnen op maat voor u worden samengesteld.

Neem contact met ons op voor een bezichtiging en het maken van een sfeervolle aanbieding.