Filippo Castellazzi Quartet

Categorie : allround achtergrond
Genre : jazz gitaarmuziek

Demo Materiaal: x

Jazz muziek met originele composities.

Kwartet met gitaar, saxofoon, contrabas en slagwerk.

Elegante luistermuziek, maar ook geschikt voor prestigieuze ontvangsten.

Filippo is ook solo, als duo of trio te boeken met allround Italiaans repertoire.


Filippo Castellazzi

Fillipo is geboren op 3 januari 1975 in Italië.
Op de leeftijd van 8 jaar is hij gestart met een studie altsaxofoon bij meester Silvo Maggioni en theorie en solfege aan de "Primavera" muziekschool van Bergamo in Italië. In 1985 werd hij geïntroduceerd door zijn leraar in het jeugdorkest van Bergamo en hier begon hij met optreden in Noord- Italië.

Fillipo begon in 1990 met gitaarspelen en studeerde met beroemde gitaristen als Thierry Zins, Bebo Ferra, Sandro Gibellini en Garrison Fewell. In deze jaren trad hij op in verschillende formaties. In 1993 behaalt hij zijn diploma op het Wetenschappelijk Lyceum "A.Manzoni" in Bergamo.
In 1994 studeerde hij een week lang met Frank Gambale aan de "Guitar Cap" in Rome en in 1995 maakte hij opnames met de acid Jazz band "Colori Sonori". Deze opnames werden door het hele land uitgebracht en door de radio en televisie gepromoot.

In 1998 begon hij een opleiding aan het conservatorium van Amsterdam met Jesse van Ruller en Maarten van der Grinten. Tijdens deze jaren speelde hij in verschillende bands en trad op in veel landen: Nederland, Duitsland, Belgie, Zwitserland, Italie en Frankrijk.
Als actief lid nam hij deel aan de volgende Masterclasses: Dori Caimmi, Scott Henderson, Mike Stern, John Scofield, Frank Gambale, Jack de Jonette, Eef Aalbers, Peter Bernstein, Lee Konitz, Larry Godings, Bill Steward, Dave Holland, Roy Hargroove en Kurt Rosenwinkel.

Zijn conservatoriumdiploma voor gitaar behaalde Fillipo in Amsterdam in 2002 met hoge cijfers. Hij maakte van de mogelijkheid gebruik om deel te nemen aan de tweejarige opleiding "Master Degree Program" waarvoor hij slaagde in 2004.