Giacomo Lariccia (B)

Categorie : bands gezelschappen
Genre : italiaanse fabeltjes

Giacomo Lariccia zingt fabeltjes over het heden en het verleden, verhalen gehoord in zijn kindertijd en fragmenten van de geschiedenis.
Gedachten, visioenen en dromen op papier gevangen en overgeleverd aan de muziek.

Zijn woorden drukken de moeilijkheid uit om in een Europa te leven dat verlamd is door de rijkdom en welvaart.
Ze spreken ons van de deugden en de ondeugden van onze wereld.
Zijn noten vertellen de geschiedenis, gezien door de ogen van hen die ze niet hebben kunnen vertellen, maar die er de soms dramatische gevolgen van hebben gedragen.
Deze liederen spreken van de schoonheid van de liefde et de moeilijkheid om te beminnen, de wens om te leven en om verder te kijken, naar de horizon.

Na met autostop alle snelwegen van het Noorden te hebben gezien, zijn gitaar op de schouder, wordt Giacomo Lariccia verliefd op Brussel en op jazz.
Na zijn eerste plaat als gitaar te hebben opgenomen, reist en speelt hij samen met muzikanten van allerlei afkomst in zuidelijkere contreien zoals Tunesië, Egypte, Israel, Bahrein, Italië, Spanje…

Plots, na jaren vol muzieknoten, gekke solo’s en ongestemde stropdassen, ontdekt hij de kracht van het woord.

Het spel van de gitaar kan de gevoelens raken maar het woord raakt meer in de diepte, kan ontroeren en amuseren, kan een alternatieve wereld creëren en die waarin wij leven bekritiseren.
Met zijn liederen, wandelt Giacomo Lariccia langs de wegen van de dromen en langs het spoor van de herinneringen en speelt hij met gefantaseerde personages en wonderlijke verhalen.

Helemaal toevallig komt een van zijn composities terecht bij een criticus die hem stiekem inschrijft bij de eerste liederenwedstrijd .. en hij wint het … en vandaag, samen met 100 supporters, heeft hij zijn eerste plaat als zanger-componist uitgebracht: COLPO DI SOLE (Zonnenslag)

Line up:
Giacomo Lariccia: guitar, voice, percussions
Marco Locurcio: el. guitar, percussions
Anja Naucler (sweden): cello
Nicola Lancerotti: double bass
Sam Rafalowitz: drums, percussions