Gianmaria Testa (I) ---R.I.P.---

Categorie : internationaal
Genre : italiaans internationaal

Italiaanse cantautore met rookstem. ---R.I.P.---
Sinds de zeer succesvolle introductie van Gianmaria Testa in ons land weet deze boeiende en geëngageerde Italiaanse zanger menig hart van de Nederlanders te bekoren.
De pers haalde hem met gejuich binnen, getuige de vijf sterren recensie in de Volkskrant.

En dat is niet verwonderlijk; zijn liedjes zijn poëtisch te noemen, ze nemen je mee op reis en de reiskoffer blijkt een schatkist aan prachtige melodieën te zijn.
Soms sprookjesachtig, verhalend, dan weer sober en indringend.

Gianmaria beheerst als geen ander de kunst een americanafeel als jazztouch in een song te kunnen pakken. Samen met twee muzikale begeleiders brengt hij zijn persoonlijke liedjesreeks in een intieme setting. Gianmaria Testa in Nederland: een niet te missen ervaring!

Gianmaria Testa, geboren in 1958 vlakbij Cuneo, werkte 25 jaar lang als stationschef in een provinciestadje in Piemonte, Noord Italië.
Elke dag raakte hij geïntrigeerd door de boeiende verhalen van reizigers.
Ook al speelde hij van jongs af aan al gitaar, een serieuze muzikale carrière kwam pas later op gang.
Dat er in de stationschef een groot artiest verscholen zat moge duidelijk zijn: de Résidence schreef: 'Het muzikale universum van Gianmaria Testa is verleidelijk en sexy, maar ook breekbaar, sober.
Daarbij klinken zijn Italiaanse wortels duidelijk door in elke song, warm en elegant.'

Quotes
"...poëtische parels van Italiaan met rookstem ... 5 sterren." - De Volkskrant
"... dan breekt de zon door, bloeien de planten op en gaan de vogels zingen ... een prachtig concert." - Leeuwarder Courant