Italian Aperitivo Bar
Categorie : attracties catering faciliteiten
Genre : mobiele aperitivobar
Het is typisch Italiaans om voor het eten, zowel voor Il Pranzo (lunch), als La Cena (diner) een Aperitivo te nuttigen.
Het gaat hierbij in het algemeen om een alcoholisch drankje vergezeld van lekkere hapjes (Antipasti).
Een Aperitivo is op de eerste plaats lekker en gezellig.
Maar een Italiaan zou geen Italiaan zijn als hij ook aan dit gebruik geen bijzondere, gezonde, betekenis hecht.
Waar de Digestivo na de maaltijd wordt genuttigd om de vertering een handje te helpen, ‘opent’ de Aperitivo de maag en bereidt deze zo de darmen voor op de komende maaltijd.
Waar of niet…..baat het niet dan schaadt het niet!
Un po’ di storia:
De eerste Aperitivo-bars ontstonden rond 1800, toen er in Milano en in steden als Torino, Firenze en Venezia een ware café-hype bestond.
Ruim 100 jaar later verspreidde de trend zich ook in de rest van Italia, doordat het een gewoonte werd om even af te spreken voor de lunch of het diner om een Aperitivo te drinken.
Opvallend is dat Italianen, naast lekker eten, dol zijn op bitter.
Dit klinkt misschien tegenstrijdig - in de natuur is bitter immers een waarschuwing voor giftig – maar is eigenlijk heel logisch!
Bittere drankjes zijn de beste dorstlessers.
En hoe hoger de temperatuur, des te meer de dorst gelest moet worden.
Daarnaast wordt de eetlust het beste opgewekt door een aperitief met zo min mogelijk suiker en een hoog alcoholpercentage: esatto, inderdaad, bitter!
Antipasto:
Een Antipasto (meervoud: Antipasti) is een Italiaans aperitiefhapje dat traditioneel voor het avondmaal geserveerd wordt.
Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd en duidt een vrij lichte schotel aan.
Een Antipasto wordt door een gemiddelde Italiaan vaak geserveerd als een plakje serranoham of prosciutto, maar ook een paar plakjes mozzarella of een handjevol amandelen of olijven.
Antipasti kunnen worden geserveerd als simpel voorgerecht maar ook als een (vaak) relatief gezond hapje voor tussendoor.
In elk Italiaans restaurant worden Antipasti aangeboden.
Vaak zijn deze Antipasti uitgebreider.
Ook op feestjes of bruiloften worden deze lekkernijen aangeboden.
Op Italiaanse markten zijn ook veel stalletjes te vinden die hun specialiteiten qua Antipasti aanbieden, zoals gefrituurde babyartisjokken.
Net als de Spaanse tapas en Mediterrane mezze heeft de Antipasti zijn klassiekers.
Het Italian Aperitivo Bar concept kan op basis van wensen (en budget) op maat worden samengesteld met verschillende invullingen qua Aperitivo bars en Antipasto buffetten.
Een bar concept / werkwijze:
De aperitieven worden live bereid achter een bar.
Hierbij maken wij gebruik van onze stijlvolle designbars welke ingericht zijn met unieke RVS cocktail workstations.
Deze mobiele workstations zijn compleet uitgerust met alle barmaterialen en een gesloten waterpomp systeem.
Italian Aperitivo Bar maakt enkel gebruik van echte en eerlijke producten.
Daarbij gebruiken wij geen convenience maar alle subproducten zijn homemade zoals siropen, infusions etc…
Verder maken wij veel gebruik van verse kruiden en vruchten.
Er wordt een minimum aantal aperitieven besproken welke opgenomen wordt in de offerte, een maximum aantal te schenken aperitieven wordt samen met de opdrachtgever vastgesteld welke in nacalculatie in rekening wordt gebracht.
Wij gebruiken trendy glaswerk die geheel bij onze stijl passen!
Het aanbod, een klein overzicht van de mogelijkheden:
Aperitieven & Cocktails zoals:
NEGRONI
Een Italiaans aperitiefcocktail ontstaan in 1919 in Caffé Casoni, Florence.
De beste gin word verleid door Rosso Antico vermouth en Campari.
VENEZIANO
De aperitief van Veneto!
Aperol, een Italiaans bitter wordt geschonken met heerlijke Prosecco.
Geserveerd met een zwemmende olijf en sinaasappelschijfje.
AMARETTO SOUR
De authentieke Lazzaroni amaretto gemixt met sap van de heerlijke citroenen uit Sorrento.
BELLINI
Een beroemde cocktail ontworpen door Giuseppe Cipriani van Harry`s Bar in Venetië.
Verse witte perzikken uit Veneto gepureerd en gemixt met heerlijke Prosecco!
SCROPPINO
Traditioneel wordt een Scroppino tussen de gerechten genuttigd, maar velen drinken het ook op een zonnig terrasje!
Heerlijke citroenen uit Sorrento worden ijskoud en luchtig gemixt met eiwitten, met een body van een scheutje zachte vodka en sprankelende prosecco is dit drankje een verassing!
Digestieven zoals:
Limoncello
een Italiaanse alcoholische drank van ongeveer 35 procent en wordt gemaakt van citroenen.
Grappa
een Italiaanse gedestilleerde alcoholische drank, die vervaardigd wordt uit destillatie van restanten van de druiven na de wijnbereiding.
Sambuca
een Italiaanse anijslikeur met een alcoholpercentage van 40 procent.
Amaretto
een likeur uit Italië en bevat ongeveer 25 procent alcohol en wordt gemaakt met behulp van amandelpitten of soortgelijke pitten.
Nocino
een Italiaanse likeur die hoofdzakelijk door maceratie en/of distillatie van hele, onrijpe walnoten is gearomatiseerd.
Frangelico
een Italiaanse alcoholische drank op basis van hazelnoten, cacao en vanillebessen.
Ons advies is om niet meer dan 3 of 4 Aperitieven c.q. Digestiven aan te bieden mede i.v.m. de snelheid!
Het Aperitivo aanbod kan gecomplementeerd worden met lekkere Antipasto hapjes waaronder:
Formagi, Salame e Olive - kaas, salami en olijven
Stuzzichini Salati - zoute borrelhapjes
Tramezzini - kleine sandwiches
Salatini en Panzerottini - authentieke bladerdeeghapje
Het aanbod kan worden aangevuld met verschillende koffie producten (cappuccino, espresso e.d.) verzorgt door onze BARISTI en het complete algemene drankenpakket kan als extra aanvulling ook door ons worden aangeboden (Italiaanse wijnen, bier, frisdranken e.d.).
Voor meer informatie kijk op de internetsite:
www.italianaperitivobar.nl