Madonnari - Streetpainters

Categorie : kunst culinair cultuur
Genre : straattekenaars

Streetpainting.nl organiseert en promoot sinds 2003 de vergankelijke kunst van het Streetpainten in Nederland.
Als eerste en enige doen zij dat het gehele jaar door, en werken zij bovendien met buitenlandse en Nederlandse Streetpainters.
Zowel op out- als indoor locaties.
I.s.m. derden of op eigen initiatief.
En altijd met heel veel plezier!

Streetpainting, krijtkunst of straattekenen is snel een volwassen, authentieke en verrijkende kunstvorm geworden, die liefhebbers uit verschillende disciplines en stromingen samenbrengt.
Variërend van de klassieke schilderkunsten tot beeldend kunstenaars, webdesigners, grafisch vormgevers, graffiti artiesten, cartoonisten, illustratoren, autodidacten, reclamemakers, toevallige voorbijgangers - noem ze maar op!

Streetpainting wordt daardoor ook op steeds meer plekken en in diverse vormen toegepast.
Tijdens festivals, beurzen, (her)openingen van gerestaureerde gebouwen, jubilea, culturele manifestaties, in de reclamewereld bij de introductie campagnes van nieuwe producten, bij charities enzovoorts.
Niet verwonderlijk, want streetpainting is een even laagdrempelig als toegankelijk medium dat mensen keer op keer weet te verrassen en te imponeren.


Mogelijke Invullingen:

Eventing Art:
Streetpainting activiteiten met een hoge attractiewaarde, die plaatsvinden op drukbezochte publieke evenementen, zoals beurzen en festivals.

Oude Meesters Herleven:
Stelt u zich eens voor: u loopt een museum binnen en in plaats van dat schitterende, eeuwenoude schilderij te bezichtigen, kunt u met uw eigen ogen de (re)creatie van dat uitzonderlijk meesterwerk van zeer nabij meemaken.

Pimp My Street:
Betreft het opvrolijken van een hele straat, geïnspireerd op het MTV programma Pimp My Room.
Het blijft niet bij straattekenen alleen.
De hele straat krijgt een tijdelijke mega-morfose.

Out of the Art Box:
Is een levensgrote mobiele kubus van 2x2x2 meter die als communicatiemedium kan worden ingezet voor tal van promotionele activiteiten.

Larger Than Life:
Concept waarbij de zijkanten van grote, grijze flatgebouwen of kantoorpanden worden voorzien van een prachtig kunstwerk dat zowel het gebouw als diens omgeving weer tot leven wekt.

Diverse Beursconcepten en Maatwerk behoren tot de mogelijkheden.