Moiren

Categorie : bands gezelschappen
Genre : klassiek en pop

Demo Materiaal: AUDIO1, AUDIO2, AUDIO3, AUDIO4, AUDIO5

Zangeres Erna Hemming en elektrisch harpiste Janne-Minke, vonden elkaar in stijl en performance en creëerden in 2011 Moiren; hun grote passie in de combinatie van klassiek/ lichte
muziek, pop- en folksongs met eigentijdse, verrassende arrangementen.
Vanuit de klassieke zanggeschiedenis van Erna, is Italiaans zingen voor haar een volkomen
natuurlijk gegeven.

Met Moiren zetten Erna en Janne-Minke een totaal nieuwe muziekbeleving neer.
Zowel prachtige klassiekers van wereldberoemde groepen vormen op een bijzondere wijze hun
repertoire evenals klassieke melodieën van de grote componisten zijn opnieuw bewerkt en
vocaal gemaakt.
Daarnaast schrijven en componeren Erna en Janne-Minke hun symphonische songs zelf.
Veel (eigen) stukken zijn in het Italiaans!

Met de formatie Moiren waarbij zangeres Erna Hemming haar enorme passie voor de Italiaanse taal en sfeer duidelijk laat horen in haar eigen teksten, kunt u een muzikale beleving verwachten waarbij zowel bekende (Italiaanse) covers op een prachtige, eigentijdse manier worden vertolkt alsmede Moiren’s eigen composities.

Erna beschrijft haar muzikale loopbaan op haar eigen website als volgt:

Vanaf 1988 ben ik zangonderwijs gaan volgen bij diverse privé-docenten. Hoewel deze lessen gebaseerd waren op de volledige techniek en toepassing vanuit de klassieke zangwereld, sloot ik me toch aan bij diverse pop-ensembles en bands. Vier jaar later besloot ik lid te worden van een operettekoor waar ik gedurende negen jaar diverse hoofdrollen mocht vertolken. Daarnaast nam ik deel aan een internationaal koren- festival, deed veel solistisch werk met liederen, oratoria- en opera-aria’s op privé-gelegenheden en in opdracht.

De grote doorbraak voor het begin van een professionele zang-carrière was in 1999, toen ik de finale van de Henny Huismans’ Soundsmixshow won met een vertolking van het lied ‘Spente le Stelle’ van Emma Shapplin. Daarmee was niet alleen de stap naar internationaal mijn stem ten gehore kunnen brengen, geboren, maar tevens mijn passie geuit voor de bijzondere combinatie van klassieke zang en arrangementen met hedendaagse bewerkingen en moderne opvattingen in beats en sound.

In 2001 kwam mijn eerste album ‘Avventura’ uit. Een prachtig resultaat van een avontuurlijke zoektocht naar klassieke melodieën die in de oorsprong niet vocaal waren bedoeld. Samen met een ijzersterk productie- team werkte ik een jaar aan het album: het schrijven van mijn eigen teksten, het omzetten daarvan in het Italiaans en het bepalen van sound, koorinvullingen (klassiek- kinder- en popkoor).

In eerste instantie was de release voor de Benelux, maar ook in Duitsland kwam het album uit en sinds 2009 in Korea.

Acht televisie-optredens in Nederland, en vier in Duitsland en Oostenrijk zorgden ervoor dat er vele exemplaren werden verkocht. In Korea werd het lied ‘Il Proprio Fine’ gebruikt voor een commercial voor een haarproduct en tijdens het 13e CircusFestival van Monte Carlo kerst 2009 klonk dit stuk tijdens een sprookjesachtige paardenact. Op talloos veel compilatie-albums zijn nummers van mijn album te horen, zoals Voices, Celtic Dreams, Mystica, Best of Classics etcetera.

Na twee intensieve jaren, wilde ik in alle rust opnieuw bekijken hoe ik verder wilde met mijn carrière. Inmiddels werd in 2004 mijn dochter geboren en ik had mijn vak als zelfstandig grafisch vormgever ook nooit opgegeven.

In 2008 ben ik gestart met het geven van zanglessen- en coaching van diverse kinder(musical) groepen in het Gooi en vervolgens werd ik vakdocent zang op de Gooische Muziekschool in 2009. In 2010 sloot ik me aan bij CALL- een projectgroep van elf jongere, professionele zangers onder leiding van Pieter-Jan Leusink. Hiermee heb ik onder andere een CD- en DVD opname gemaakt in Lazio, Toscane en Umbrië. In oktober 2011 volgde mijn solo-debuut in het Concertgebouw Amsterdam. Vanwege deze ontwikkeling kreeg ik minder tijd voor het lesgeven.

In 2011 pakte ik dit weer op: naast het lesgeven en coachen (particulier) van (jonge) kinderen en volwassenen is daar het vocaal coachen van bedrijfsmedewerkers in de vorm van een workshop: TeamTrack Experience, bijgekomen.
Dit doe ik met heel veel passie: het luisteren naar de stem van het individu, wat de wens is van de stemeigenaar en de, veelal onbekende maar onbeperkte mogelijkheden! Om zo tot een prachtig en optimaal resultaat te kunnen komen van een ontwikkelde, goed beheersbare stem die vreugde kan brengen aan de mens! Maar mijn hart ligt onvermijdelijk het allermeest bij het zingen zélf!

Toch kruipt het bloed... Samen met Janne-Minke maak ik een volledig nieuwe start met mijn eigen zang: gevoed door alle bagage van de afgelopen jaren van mijn leven is er nieuwe sound Moiren! Met Moiren verwoordt ik en laat ik in alle opzichten zien wie ik ben!