Na Rosa E Un Tulipanu (I)

Categorie : in italie
Genre : traditionele muziek

Het prachtige Sicilië, middenin de Middelandse zee, is van oudsher een plaats van ontmoetingen tussen verschillende culturen geweest.
Niet vreemd, dat juist hier de muzikale ontmoeting plaatsvond tussen een Nederlandse contrabassist en een jonge Siciliaanse zangeres.

Zij introduceerde hem in de wereld van de Siciliaanse traditionele muziek, waaronder de meest populaire vertolkster van het Siciliaanse lied, Rosa Balistreri.
Snel was het idee geboren om deze rijke muzikale bron te koppelen aan geliefde singer-songwriters van het vaste land van Italië (zoals Fabrizio d’Andre, Domenico Modugno) en aan muzikale stijlen uit de gehele wereld.

De niet alledaagse bezetting van zang en contrabas vormt voor het duo Na Rosa e un Tulipanu (letterlijk “Een roos en een Tulp” in Siciliaans dialect) een uitdaging om op een nieuwe en creatieve manier het muzikale materiaal voor het voetlicht te brengen.
Alle vocale en instrumentale mogelijkheden worden hierbij benut, waarbij beide muzikanten kunnen putten uit een ruime jarenlange ervaring in zeer uiteenlopende muzikale genres.
Het contrast tussen een jonge temperamentvolle Siciliaanse zangeres en een lange blonde Nederlandse contrabassist staat garant voor een haast theatrale ervaring voor publiek en de muzikanten zelf.

Na Rosa e un Tulipanu heeft ruime concertervaring opgedaan in Italië en Frankrijk in uiteenlopende lokaties: concertzalen, clubs, feesten, verzorgingshuizen, de markt van Palermo, etc.
Dit vanuit de gedachte dat het interessant en belangrijk is muziek ten gehore te brengen op verschillende plaatsen en voor verschillende mensen…
Hopelijk binnenkort bij u!


Bezetting:
Laura Campisi – zang
Marko Bonarius - contrabas