Sandra & Tony Alessi

Categorie : allround achtergrond
Genre : allround

Sandra & Tony Alessi, het unieke Italiaanse vader-dochter duo is ook in Nederland inmiddels zeer gewaardeerd.
Tijdens hun optreden (Italiaans- en Franstalig) brengen zij schitterende vertolkingen van onder meer Andrea Bocelli, Pavarotti, Jacques Brel, Celine Dion, Edith Piaf en vele anderen.
Hiernaast brengen zij uiteraard ook eigen nummers van het door Sony Music uitgebrachte duetten album L'Amore e Musica. Sandra & Tony hebben een zeer groot en breed repertoire.


Een uniek Italiaans duo, bestaande uit vader en dochter Sandra & Tony Alessi.
Zij brengen een eigentijdse combinatie van MOR/POP-muziek met prachtige melodieën volgens de beste Italiaanse traditie waarbij door Tony in het Italiaans en door Sandra daarnaast ook in het Engels met pure emotie en hartstocht gezongen wordt.

Hierdoor onstaat een wonderbaarlijke chemie tussen de geweldige tenor van vader en het moderne, warme stemgeluid van dochter.
Tony, geboren op Sicilië, begon al op zeer jeugdige leeftijd met zingen en optreden.
Eerst op de typische Italiaanse familiefeesten en later ook in clubs en restaurants.
Opgegroeid met de muziek en de stem van haar vader volgde Sandra al snel zijn voorbeeld.
Toen ze bij een van zijn optredens door haar trotse vader op het podium werd gevraagd een duet met hem te zingen, reageerde het publiek daarna zo enthousiast, dat ze besloten samen een duo te vormen.
Wat als een famliy affair begon, resulteerde in 1998 in het winnen van een zeer prestigieus TV Songfestival en het begin van een professionele carrière.
Hun debuutalbum kwam uit en Sony Music heeft de cd op grote wijze in de markt gezet.
Sony gaat voor een Europese release.
Het zegt alles over de impact die het tweetal de volgende jaren zou kunnen hebben.
Klassiek ontmoet pop… op meesterlijke wijze gebracht door Sandra & Tony Alessi!!!


Biografie: SANDRA & TONY ALESSI

De muziekgeschiedenis kent een aantal succesvolle combinaties van een zingende vader en dochter: Frank & Nancy Sinatra, Willy & Willeke Alberti, Nat King Cole & Natalie Cole.
Anno 2003 wordt deze traditie voortgezet door het unieke Italiaanse duo Sandra & Tony Alessi, waarvan Sony Music op het Columbia-label het album 'L'Amore e Musica' uitbrengt.

Het verhaal van het tweetal begint op Sicilië, de geboortegrond van vader Tony.
Hoewel hij begin jaren '60 met zijn ouders naar Belgie emigreert, wordt hij daar als kleine jongen dagelijks geconfronteerd met de muziek uit zijn vaderland.
De beroemde Italiaanse tenoren, zoals Caruso en Mario Lanza, maken grote indruk op de jonge Tony. Geïnspireerd door hun emotionele en warme stemmen begint hij zelf met zingen en componeren.
Zijn natuurlijk talent blijft niet onopgemerkt en hij groeit uit tot een veelgevraagde zanger op onder meer grote Italiaanse volksfeesten.
In 1977 wordt hij vader van dochter Sandra.

Sandra groeit op met de muziek van haar vader, maar voelt zich ook sterk aangetrokken tot de hedendaagse popmuziek.
De muzikale opvoeding die haar met een been in het traditionele Italiaanse verleden laat staan en met het andere in de hedendaagse muziekwereld, zorgt ervoor dat ze het voorbeeld van haar vader volgt en zelf zangeres wordt.
Als Sandra tijdens een van zijn optredens door haar trotse vader op het podium wordt gevraagd een duet met hem te zingen, reageert het aanwezige publiek zo enthousiast dat zij besluiten als duo verder te gaan.

Een juiste beslissing zo blijkt, want als duo winnen vader en dochter Alessi de prestigieuze Belgische tv-talentenjacht 'Pour la Gloire' wat tevens het startpunt van hun professionele carrière betekent.

Het team van Eddy Ouwens Productions wordt door een videoband van de tv-uitzending van 'Pour la Gloire' geattendeerd op het duo en raakt zodanig onder de indruk van de unieke combinatie van stemmen en uitstraling van vader en dochter Alessi dat vrijwel onmiddellijk wordt besloten een album op te gaan nemen.

In 2003 is door Sandra & Tony onder de bezielende leiding van een professioneel team gewerkt aan de voorbereiding en opnamen van hun debuutalbum, waarop ook een aantal compositorische bijdragen van Tony te horen zijn. 'L'Amore e Musica' is een magisch, tijdloos album waarop vader en dochter Alessi een brug slaan tussen het beste van de Italiaanse muzikale traditie en eigentijdse pop- en luistermuziek.

Gemaakt uit liefde en passie voor muziek van alle tijden zal 'L'Amore e Musica' een zeer breed publiek aanspreken.