Terra D'Arte (I)

Categorie : in italie
Genre : kooklessen & kunstexcursies

Smaak van Marche:

Smaak van Marche combineert Italiaanse kooklessen met kunstexcursies in Marche, voor als je een passie voor de Italiaanse keuken èn kunst in Italië hebt.
Elke dag een excursie (Urbino, Macerata, San Severino, Tolentino, Caldarola, abdij van Fiastra), een kookcursus, aromatische kruiden plukken, bezoek aan lokale markt, of wijnproeverijen.
De kooklessen in het restaurant van Caravanserraglio worden gehouden in het Engels, door de Italiaanse chef en gastheer Ennio.
Alle vervoer in Italie inbegrepen in het programma met nieuwe airconditioned 8-persoons bus.

Hoogtepunten van de vakantie

• Begeleide bezoeken naar Urbino, de tentoonstelling Simone De Magistris, een visionaire schilder tussen Lotto en El Greco in Caldarola, Macerata, Tolentino, San Severino, de abdij van Fiastra en Caldarola.

• Kooklessen met heerlijke regionale recepten in het restaurant van Agriturismo Caravanserraglio. De lessen worden gehouden in het Engels, door je Italiaanse chef en gastheer Ennio.

• Kunstexcursies met Phaedra - Nederlandse kunsthistorica en enthousiaste verteller over de geschiedenis, de lokale kunstenaars, de tradities. Je ontdekt dat er veel overeenkomsten zijn tussen de cultuur van Marche en de aangrenzende regio's Toscane en Umbria, met lokale kenmerken die dit erfgoed uniek maken.

• Accommodatie op het mooie landgoed van Caravanserraglio met zwembad, in zelfstandige, comfortabele appartementen met keuken.


Italiaanse kookcursussen:

Doe mee aan een Italiaanse kookcursus met je persoonlijke chef Ennio Barbieri in het restaurant van agriturismo Caravanserraglio.
De cursussen zijn voor ieder met een passie voor koken en lekker eten.

Hoogtepunten van de vakantie

• Kooklessen met heerlijke regionale recepten in het restaurant van Agriturismo Caravanserraglio. De lessen worden gehouden in het Engels, door je Italiaanse chef en gastheer Ennio.

• Accommodatie op het mooie landgoed van Caravanserraglio met zwembad, in zelfstandige, comfortabele appartementen met keuken.

• Het vervoer tijdens de excursies in een nieuwe 8-persoons bus is inbegrepen.


Terra D'Arte is een initiatief van Agriturismo Caravanserraglio.

De kern van Caravanserraglio is de kleine familie die bestaat uit Ennio, Phaedra en Sita.
De accommodatie tijdens de cursussen is op ons agriturismo met zwembad in een van de mooiste streken van Italië, Le Marche.

Phaedra begeleidt de kunstexcursies, zij is afgestudeerd in Kunstgeschiedenis en Archeologie, gespecialiseerd in Italiaanse kunst uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok.
Zij doet sinds jaren onderzoek in Midden-Italië, waar zij samenwoont en werkt met Ennio op hun agriturismo Caravanserraglio in Le Marche.
Zij spreekt vloeiend Italiaans en weet haar kennis met enthousiasme en op een persoonlijke manier over te brengen.

De traditie van de Italiaanse keuken en de Italiaanse wijnen worden door de Italiaanse chef Ennio Barbieri met passie en op een vermakelijke manier uitgelegd tijdens de kooklessen en wijnproeverijen in restaurant Caravanserraglio in Le Marche.
De prachtige ligging van het restaurant op het landgoed van Agriturismo Caravanserraglio, omgeven door tien hectaren land met olijvenbomen, wijngaarden, grote moestuin en fruitboomgaard maken de kookcursussen een heerlijke ervaring vol nieuwe ontdekkingen!


Voor meer informatie en boekingen:
www.terradarte.net